Datum oplevering
Q3 2019
Klant
Van Wees Properties B.V.
Soort Gebouw
Bedrijfshal, Productie
Sector
Industrie
Status
Opgeleverd
Van Wees Properties B.V.

Van Wees UD and Crossply Technology

'Van wees treedt toe tot de happy few van tradepark 58'

Machinefabrikant van Wees UD and Crossply Technology realiseert in samenwerking met Conferm een nieuw bedrijfsgebouw op T58 in Tilburg. Het bedrijf is opgericht door Jan van Wees in 1945, met als voornaamste klanten de Tilburgse textielindustrie. Sinds 1995 maakt het bedrijf, dat gevestigd is op industrieterrein Kanaalzone in Tilburg machines voor de productie van technisch textiel en composiet materialen. Met de nieuwbouw kunnen grotere lijnen compleet opgebouwd worden en maakt Van Wees zich klaar voor verdere groei in de toekomst.


Van Wees UD and Crossply Technology
Van Wees is marktleider in de UD (UniDirectioneel) en Crossply technologie. Dit is een hoogwaardige productiemethode waarbij dunne, vezel versterkte lagen als een soort multiplex op elkaar worden geplaatst en verlijmd. Door de keuze van de vezels en de polymeren wordt bepaald of het materiaal soepel blijft of hard wordt. Het stelt hun klanten in staat om producten te maken die toegepast worden in kogelwerende kleding en zeildoek voor jachten en in lichtgewicht onderdelen zoals de vloeren van Airbus vliegtuigen of bumper onderdelen voor auto’s. De machines voor de UD en Multi-axiale plaatsing technologie worden als turnkey project aangeboden en gemaakt. Met hun engineeringsafdeling en in het Research and Technology Center ontwikkelen zij machines, nieuwe producten en procestechnologieën. In nauwe samenwerking met de klanten leidt dit tot intelligente machines en processen die wereldwijd verkocht en geplaatst worden.

Het nieuwe bedrijfsgebouw wordt geschikt voor het assembleren en testen van deze productiemachines. Met het oog op de toekomst is het bedrijfsgebouw uitbreidingsgeschikt. In fase twee worden de productie en het Research and Technology Center tevens naar de T58 verplaatst.

De membraamgevel die als een tweede huid aan de west en zuid zijde van het bedrijfsgebouw wordt geplaatst fungeert als voorbeeld van een technische textiel toepassing. Door de zonwering zal het binnenklimaat prettig zijn met duidelijk verminderde noodzaak van koeling. Ook aan duurzaamheid is gedacht. De zuidgevel wordt voor het overgrote deel bedekt met zonnepanelen. Een waardevaste investering wat resulteert in lagere stroomkosten. Van Wees maakt hiermee zijn klanten duidelijk dat het gaat om het bieden van een totaaloplossing. De wensen van de klant, gecombineerd met hun kennis en kunde resulteert altijd in de juiste oplossing.

  • Casco = staalconstructie
  • B.V.O. 2.000 m²
  • Maidstone, Tilburg

Conferm
Op één van de laatste kavels op Tradepark 58 Zuid aan de Maidstone realiseert Conferm als ontwerpende bouwer de eerste fase van het nieuwe bedrijfsgebouw met een B.V.O. van ± 2000 m². Voor opdrachtgevers vormen zij een toegankelijke entree voor oplossingen voor een diversiteit aan nieuwe bedrijfshuisvesting. Inmiddels ruim 2 jaar geleden maakte Remmers Bouwgroep nationale opgang met dit specialistische label. Dat klinkt als een snelle marktverovering, maar aan Conferm ligt wel meer dan 100 jaar gedegen expertise ten grondslag.

Hun missie: “het creëren van uw ideale werkplek”. Samen met hun partners realiseert Conferm bedrijfsgebouwen die de verwachtingen overtreffen door de compleetheid van ontwerp, efficiency van het bouwproces en de kwaliteit van het resultaat. Met een optimale invulling van alle facetten die bij een bouwproject komen kijken zoals: locatie, ontwerp, constructie, functionaliteit, economische haalbaarheid, rendabiliteit, sfeer, duurzaamheid en beleggingswaarde.

Persbericht Van Wees UD and Crossply Technology