Datum oplevering
4e kwartaal 2016
Klant
ROYAL AGIO CIGARS
Soort Gebouw
Distributiecentrum, Kantoor
Sector
Logistiek, Industrie
Status
Opgeleverd
Highlands beheer B.V.

Royal Agio Cigars

Het Brabantse Duizel is al sinds de oprichting in 1904 de thuisbasis van Royal Agio Cigars. Alle ingepakte sigaren worden in Duizel voorzien van accijnszegels, labels en slofjes. En uiteraard krijgen ze nog een laatste kwaliteitscontrole voordat ze verscheept worden naar bestemmingen over de hele wereld. De afzet vindt grotendeels plaats via eigen verkooporganisaties in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Italië. Daarnaast exporteert Royal Agio Cigars vanuit Duizel naar ruim 100 landen. De productie van sigaren vraagt om speciale, hoogwaardige machines. Het technische lid van de Royal Agio Cigars familie, ATD Machinery, is gevestigd in het naastgelegen Hapert. ATD Machinery is marktleider in het ontwerp en de bouw van machines voor de sigarenindustrie. Na een succesvolle realisatie van de nieuwbouw voor ATD Machinery is ook gekozen voor Remmers Bouwgroep om de (ver)nieuwbouw van Royal Agio Cigars te organiseren.

  • Casco = Staalconstructie
  • B.V.O. 14.500 m²
  • Wolverstraat 3, 5525AR, Duizel

In 2008 liet Royal Agio Cigars in België één van de groenste sigarenfabrieken ter wereld bouwen. Nu was de (ver)nieuwbouw van de locatie in het Noord-Brabantse Duizel aan de beurt, waar zich onder meer het hoofdkwartier bevindt. En weer lag de duurzaamheidslat hoog, zo hoog dat gemikt werd op de 5 BREEAM-sterren die staan voor het predicaat ‘OUTSTANDING’.

Een prachtig pand waar een goed binnenklimaat van groot belang is voor medewerker én product. Duurzaamheid kenmerkt het nieuwe ‘hoofdkantoor’ met ‘productiehallen’ van totaal ca. 14.500 m² B.V.O. Na een complete (ver)nieuwbouw ontving Royal Agio Cigars het internationale BREEAM certificaat ‘OUTSTANDING’. Zonnepanelen, ledverlichting met bewegingsmelders, warmtepompen die energie aan de buitenlucht onttrekken, waterbesparende toiletten, enz. Duurzaamheid kenmerkt het nieuwe hoofdkantoor met productiehallen van Royal Agio Cigars!

BIJZONDER TROTS

Topman van Royal Agio Cigars, Boris Wintermans is bijzonder trots: “Bij Agio, dat als familiebedrijf al 112 jaar bestaat, draait het om kennis en liefde voor het product die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Daarom hebben wij bij het ontwerp extra aandacht besteed aan de duurzaamheid, omdat we de wereld aan een volgende generatie willen doorgeven.” In samenwerking met BO2 Architecten, Van Hout Adviseurs en Installateurs, Mansveld Elektrotechnische Projecten en Bouwbedrijf Remmers, volgde Royal Agio Cigars de richtlijnen over daglicht, uitzicht, binnentemperatuur, natuurlijke ventilatie, akoestiek en energiezuinige verlichting en is de complete (ver)nieuwbouw van het hoofdkantoor met nieuwe productiehallen voor zo’n 150 medewerkers gerealiseerd.

WINNAAR LONDEN BREEAM AWARD 2017

In de categorie ‘Mixed Use’ heeft het project in Duizel voor Royal Agio Cigars gisteravond in Londen een BREEAM award gewonnen! Fan-tas-tisch! De jury prees vooral het hergebruik van materialen in dit project. Zo zijn er materialen gebruikt afkomstig van gesloopte gebouwen, waaronder bijvoorbeeld het puin wat vrijkwam tijdens de renovatie van dit pand. Dit resulteerde vervolgens in minder ritten om al het puin te verwijderen, waar de jury erg van onder de indruk was. Dit project is een mooi resultaat van een lean aanpak wat erop is gericht om de maximale waarde voor de klant te realiseren met zo min mogelijk verspillingen.

We willen graag alle betrokkenen van harte feliciteren met het behalen van deze bekroning voor dit unieke project. Royal Agio Cigars is op 28 november 2016 officieel geopend, bekijk hieronder de ‘Timelapse’ en ‘Fotoreportage’ hierboven (fotograaf Tycho Müller) van dit prachtige resultaat!