Datum oplevering
Maart 2020
Klant
Kenick Capital B.V.
Soort Gebouw
Bedrijfshal, Distributiecentrum
Sector
Warehousing
Status
Opgeleverd

Polymer Hub

Rotterdam Polymer Hub

De Rotterdam Polymer Hub (RPH) is het eerste logistieke knooppunt in de Rotterdamse haven dat speciaal gewijd is aan polymeren. Het idee is ontstaan met het oog op de groeiende importstromen vanuit het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Met de RPH wil de haven uitgroeien tot een knooppunt voor het transport naar Europa. Het is een gezamenlijk initiatief van het Havenbedrijf, de Euro-Rijn Group en ondernemer Geert van de Ven.

 

  • Casco = Staalconstructie
  • B.V.O. 39.879 m²
  • Maasvlakte Rotterdam, Bosporusstraat

De RPH komt vlakbij de grote terminals op de Maasvlakte. Op het terrein van ruim 7 ha, komen twee gekoppelde loodsen met een gezamenlijk vloeroppervlak van 36.000 m2 met een opslag capaciteit van 550.000 ton. De hub zal bestaan uit een bedrijfsruimte voor de opslag van verpakte goederen en een buitenruimte voor de opslag van containers. De bedrijfsruimte met in totaal 43 docks is voorzien van een ESFR-sprinklersysteem.

De locatie van de gloednieuwe RPH leent zich perfect voor deze doeleinden. Het terrein is multimodaal ontsloten via de weg, het spoor en het water. De locatie is ook aangesloten op de toekomstige Container Exchange Route (CER). Ook ligt het distripark Maasvlakte gunstig omdat het dichtbij deepsea containerterminals ligt, over moderne infrastructuur beschikt en goede verbindingen heeft met het Europese achterland.

CONFERM

Conferm ontwerpt, adviseert en realiseert state-of-the-art projecten, turnkey opgeleverd en gerealiseerd in nauwe samenwerking met opdrachtgevers, architecten en collega-specialisten. Dit alles onder het motto: “Het creëren van uw ideale werkplek”.

Conferm, powered by Remmers Bouwgroep, realiseert in samenwerking met Design Logic de gloednieuwe Rotterdam Polymer Hub. Conferm beschikt over de laatste kennis van materiaalinnovaties, bouwtechnieken en wet- en regelgeving. Bovendien doet het team van Conferm voortdurend ervaringen op in de praktijk, tijdens talloze uiteenlopende projecten in het hele land. Die expertise zetten zij graag volledig in ten behoeve van een nieuw bedrijfsgebouw.

Conferm bedankt Rotterdam Polymer Hub b.v. voor het vertrouwen in Conferm. Samen met onze partners zullen wij begin 2020 de polymeren hub opleveren.

Persbericht 'Primeur voor de rotterdamse haven De allereerste polymerenhub’