Datum oplevering
Januari 2020
Klant
Martens Beton
Soort Gebouw
Bedrijfshal, Productie
Sector
Industrie
Status
Uitvoering
Martens Beton

Martens Beton

Martens is opgericht in 1881 door de heer Hein Martens en is in de loop der tijden begonnen als aannemer waarbij de steenhouwerij onderdeel van deze activiteiten was. In alle jaren is Martens een 100% familiebedrijf gebleven. Vanuit de steenhouwerij zijn de beton activiteiten gestart waarna de kunststof productie weer het vervolg was op de beton riolering activiteiten.
Inmiddels staat de heer John Martens als 4e generatie aan het roer en laten zijn twee zoons Yoeri en Ivar hun betrokkenheid bij het bedrijf al regelmatig blijken.

Op dit moment is Martens actief in het produceren en handelen in kunststof en beton-leidingsystemen, beton verharding, beton elementen en horizontaal en verticaal transport.
De infra sector vormt de belangrijkste groep afnemers maar ook de (DHZ) retail bouw- en installatiebedrijven zijn voor Martens een grote doelgroep.

Om in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen en klaar te zijn voor de toekomst is door Martens besloten om een nieuwe fabriek voor de productie van betonbuizen te bouwen. De nieuwe betonbuizenfabriek zal worden gebouwd (op een kavel van 55.000 m2) op het innovatiepark, Weststad III naast de al aanwezige betonputtenfabriek van Martens beton in Oosterhout. De buizenfabriek gaat begin 2020 fasegewijs opgestart worden.

Om dit te realiseren is Martens Beton begin 2019 een samenwerking aangegaan met Conferm om in een bouwteam de buizenfabriek te ontwerpen waarin een reeds door Martens ingekochte volledige productielijn wordt geïntegreerd.

Dit heeft geresulteerd in een hal van 2900 m2 waarin centraal een put van waarin een buizenproductiemachine met een hoogte van 14 meter wordt opgesteld.

  • Casco = Staalconstructie met betonplint van 2800 mm hoogte
  • B.V.O. 2.923 m²
  • Innovatiepark 15, Oosterhout

Als het label voor bedrijfshuisvesting van de Remmers Bouwgroep zijn wij het bewijs dat familiebedrijven absoluut meerdere generaties lang gevoerd kunnen worden zonder het karakter van een familiebedrijf te verliezen. Het verleden heeft de bedrijven gevormd en is daarmee een solide basis voor de toekomstige aspiraties.

Wij danken Martens voor het vertrouwen in Conferm. Samen met onze partners zullen wij in januari 2010 de nieuwbouw van de buizenfabriek opleveren.