Datum oplevering
Tweede kwartaal, 2019
Klant
DC Rokus Maasvlakte B.V.
Soort Gebouw
Distributiecentrum, Opslagruimte
Sector
Gevaarlijke Stoffen (PGS 15), Logistiek
Status
Opgeleverd
Rokus Maasvlakte B.V.

DC Rokus Maasvlakte II

'Vertrouwen is de sleutel tot Kwaliteit en Succes'

Voor de derde keer opeenvolgend (zie Neele-Vat I & Neele-Vat II) realiseren wij een nieuw logistiek centrum voor onze trouwe en vaste klant: Neele-Vat Logistics. Het bedrijf is één van de grotere logistieke dienstverlener in de regio Rotterdam. In Nederland beschikken zij over ruim 186.000 m 2 aan eigen opslagcapaciteit. Met de nieuwbouw op de Maasvlakte zal de full-service logistieke dienstverlener zijn capaciteit in Nederland vergroten tot boven de 200.000 m 2.


Als het label voor ‘Bedrijfshuisvesting’ van Remmers Bouwgroep vormen wij voor opdrachtgevers een toegankelijke entree voor oplossingen voor een diversiteit aan nieuwe bedrijfshuisvesting. Als ontwerpende bouwer zijn wij nationale koploper in PGS15 warehousing. ‘’Wij zijn apetrots dat we voor de derde keer op rij mogen bouwen op de Maasvlakte voor onze vaste klant’’ bevestigt William Holvoet, directeur Conferm. ''Wij hebben een goede klantrelatie opgebouwd met Neele-Vat''. Het creëren en opbouwen van vertrouwen is essentieel voor het realiseren van een goede klantrelatie en is de sleutel tot kwaliteit en succes. De klant dient betrokken te worden bij het merk, en dat dien je te onderhouden.

Neele-Vat Logistics

De full-service logistieke dienstverlener ontzorgt de klant in hun complete logistiek. Neele-Vat Logistics biedt maatwerkoplossingen voor ieder deel van de logistieke keten. Voor één zending, maar ook als regisseur voor een multimodaal en internationaal traject. Neele-Vat heeft negen distributiecentra die vlakbij de containerterminals in Rotterdam en Amsterdam gelegen zijn. Op deze manier kunnen zij hun klanten optimaal van dienst zijn. De logistieke dienstverlener gaat in samenwerking met het Turkse Arkem Chemicals het nieuwe distributiecentrum realiseren.

DC rokus Maasvlakte III

Het nieuwe distributiecentrum van ±21.000 m2 zal gespecialiseerd zijn voor de opslag van koopmansgoederen en verpakte gevaarlijke stoffen. Het casco zal deels bestaan uit een betonconstructie en deels uit een staalconstructie. De gevel zal worden afgewerkt met een betonnen plint en stalen sandwichbeplating. In totaal zal ±12.500 m2 geschikt zijn voor de opslag van koopmansgoederen wat tevens zal worden bewaakt met een sprinklerinstallatie. Daarnaast zal ±6000 m2 worden ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen conform de PGS15. De 3 compartimenten en de expeditie zone, met in totaal 9 docks, zal worden bewaakt met een CO2 blussysteem. Uniek aan het warehouse is het afvullen, verpakken, mengen en opslag van vloeibare chemische producten wat geïntegreerd wordt in ±1500 m2 van het warehouse. Jaarlijks zal er naar verwachting 75.000 tot 100.000 lading door het complex gaan, deels voor Rotterdam nieuwe lading.

Samen met onze partners zullen wij volgend jaar het nieuwe warehouse opleveren. Wij danken Neele-Vat Logistics voor het vertrouwen; een relatie waar je op kan bouwen!