Datum oplevering
november, 2019
Klant
C.J. Hendriks Expeditie- & Veembedrijf BV
Soort Gebouw
Distributiecentrum, Opslagruimte
Sector
Gevaarlijke Stoffen (PGS 15)
Status
Opgeleverd
C.J. Hendriks Expeditie- & Veembedrijf

CJ Hendriks Group

CJ Hendriks Group

CJ Hendriks Group, opgericht in 1840, is een familiebedrijf gespecialiseerd in internationale logistieke dienstverlening voor speciale productcategorieën en bulkzendingen. Met drie warehouses in de Amsterdamse haven verzorgt het bedrijf onder meer transport, opslag, value-added logistics en douaneafhandeling. Producten worden aangevoerd, eventueel verwerkt, opgeslagen en op afroep vervoerd naar waar dan ook ter wereld. Onder het motto ‘Leave it to us’ bieden zij hun klant maatwerk met meer dan 175 jaar aan vakkennis.

  • Casco = Betonconstructie
  • B.V.O. 6.500 m²
  • Port of Amsterdam, Latexweg

CJ Hendriks Group beschikt over ± 40.000 m² aan loods ruimte. Deze loodsen zijn zo ingericht dat de producten onder optimale condities opgeslagen worden. Het gehele voorraadbeheer is administratief geautomatiseerd. Naast de normale opslagmogelijkheden heeft het bedrijf de mogelijkheden tot verwarmde en gekoelde opslag. Met gespecialiseerde transportmiddelen en ± 20.000 palletplaatsen wordt een logistiek product door CJ Hendriks Group op maat geleverd. Gescheiden van de overige opslagfaciliteiten biedt CJ Hendriks Group de mogelijkheid voor opslag van gevaarlijke stoffen.

Conferm

Als ontwerpende bouwer hebben wij de nodige ervaring met PGS15-warehouses; o.a. de kennis over de opslag van gevaarlijke stoffen en de juiste beheers- en blussystemen. Door oplossingen gebaseerd op ervaring met en kennis van wet- en regelgeving, wordt er met de gebruiker meegedacht om te voldoen aan hoge veiligheidseisen. De uitbreiding van de PGS-15 opslag aan de Latexweg heeft een omvang van ± 6.500 m² bestaande uit 4 compartimenten ingericht voor de opslag van gevaarlijke goederen. Deze 4 compartimenten worden beveiligd met een LPCO2 blussysteem, waardoor het pand geschikt is voor de opslag van verschillende ADR-klassen. De uitbreiding wordt verder voorzien van 7 docks, 2 laadkuilen en een onderheide betonvloer.

Als het label voor bedrijfshuisvesting van Remmers Bouwgroep zijn wij het bewijs dat familiebedrijven absoluut meerdere generaties lang gevoerd kunnen worden zonder het karakter van een familiebedrijf te verliezen. Het verleden heeft de bedrijven gevormd en is daarmee een solide basis voor toekomstige aspiraties!

Wij bedanken CJ Hendriks Group voor het vertrouwen in Conferm! Samen met onze partners zullen wij eind 2019 de uitbreiding aan het huidige distributiecentrum in Amsterdam opleveren.

Projectinformatie
Persbericht ''175 jaar ervaring breidt uit''.
LPCO2 blussing