Datum oplevering
3e kwartaal 2018
Klant
Ava Quality Cooling
Soort Gebouw
Distributiecentrum, Opslagruimte
Sector
Logistiek
Status
Opgeleverd
Enterex International Limited

AVA Quality Cooling

Conferm realiseert het nieuwe, moderne bedrijfsgebouw van AVA Quality Cooling in Hapert. AVA Quality Cooling is een internationale distributeur van radiateurs en airconditioning producten voor de automotive aftermarket. Het hoofdkwartier en tevens centrale warehouse is op het moment nog gelegen in Hilvarenbeek. AVA's radiateurs en aircoproducten worden gedistribueerd vanuit 6 vestigingen in Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Italië, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk. Alle belangrijke afzetkanalen worden bediend, zowel op lokaal als internationaal niveau. Het bedrijf is sinds 2017 onderdeel van Enterex International Limited, marktleider in de productie van radiateurs en airconditioning producten.

Het nieuwe bedrijfsgebouw zal gerealiseerd worden op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert; uitgeroepen tot 'smartest region of the world'. Het park ligt midden in de succesvolle Kempen Corridor, het gebied langs de A67 van westelijk Eindhoven tot aan de Belgische grens. Op dit logistieke kruispunt van de Antwerpse- en Rotterdamse haven is Duitsland en de rest van Europa prima bereikbaar. Met de nieuwbouw wil AVA de ingezette koers door ontwikkelen om zo hun groeiambities te kunnen realiseren.

  • Casco = Staalconstructie
  • B.V.O. ± 6.798 m²
  • Smaragdweg, Hapert

De nieuwbouw bestaat uit ±6.330m² bedrijfshal die volledig wordt bewaakt met een ESFR sprinkler. Daarnaast worden er zowel op de begane grond als de twee verdiepingen kantoorruimtes gerealiseerd. Als ontwerpende bouwer zijn wij verantwoordelijk voor de gehele turnkey realisatie. De oplevering en in gebruik name van de nieuwbouw staat gepland in het 3e kwartaal van 2018.

Wij danken AVA Quality Cooling voor het vertrouwen in onze expertise!

Timelapse video new european distribution center AVA