#

Voortgang DC Rokus Maasvlakte II

12 februari 2019

Het nieuwe distributiecentrum van ±21.000 m² zal gespecialiseerd zijn voor de opslag van koopmansgoederen en verpakte gevaarlijke stoffen. Het casco zal deels bestaan uit een betonconstructie en deels uit een staalconstructie. De gevel zal worden afgewerkt met een betonnen plint en stalen sandwichbeplating. In totaal zal ±12.500 m² geschikt zijn voor de opslag van koopmansgoederen wat tevens zal worden bewaakt met een sprinklerinstallatie. Daarnaast zal ±6000 m² worden ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen conform de PGS15. De 3 compartimenten en de expeditie zone, met in totaal 9 docks, zal worden bewaakt met een CO2 blussysteem. Uniek aan het warehouse is het afvullen, verpakken, mengen en opslag van vloeibare chemische producten wat geïntegreerd wordt in ±1500 m² van het warehouse. Jaarlijks zal er naar verwachting 75.000 tot 100.000 lading door het complex gaan.

voortgang

Voor de luifel gelegen achter het afvulstation hebben we afgelopen week een spand gemonteerd van maar liefst 60 meter. Dit op een hoogte van 6 meter en in totaal 17.500 KG staal!

We zijn druk bezig met de afbouw van het kantoor. Ook de weegbrug, een opstelplaats voor 4 vrachtwagens, begint vorm te krijgen. Bekijk hieronder de voortgang van het nieuwe DC voor Neele-Vat Logistics!