#
Algemeen, Beton

Proefblussing Dudok Geslaagd!

12 juni 2017

Op 24 mei 2017 organiseerde Remmers Bouwgroep in samenwerking met ANSUL Solutions bv. de proefblussing van de nieuwe uitbreiding van het distributiecentrum Dudok op de Maasvlakte. Het voormalige Reebok warehouse is aan beide zijden uitgebreid met in totaal 22.000 m2 magazijnoppervlakte; waarvan circa de helft geschikt is voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

De proefblussing: hoe gaat het precies in zijn werking?

Allereerst detecteren aspiratiemelders rook of temperatuursverschillen. De detectiesystemen zijn gekoppeld aan een brandbluscentrale, die de sirenes aanstuurt. Eventuele aanwezige mensen zullen door een elektronisch (30 sec.) en pneumatisch alarm (eveneens 30 sec.) gewaarschuwd worden.

Het voordeel van dit systeem is dat een beginnende brand snel gedetecteerd wordt door het continue afzuigen en analyseren van de lucht uit het compartiment door middel van lasertechniek. Dit biedt de klant zekerheid dat een beginnende brand snel opgespoord en geblust kan worden om eventuele nevenschade te voorkomen.

Tijdens de blussing wordt de onder- en overdruk, de temperatuur en de CO2 concentratie gemeten. De ruimte dient bouwkundig gasdicht te worden gemaakt van de aangrenzende ruimtes. Er zal daarom ook getest worden of de ruimte voldoende luchtdicht is om 10 minuten het blusgas te kunnen waarborgen. Wanneer de blussing wordt gestart zal er in de ruimte een overdruk ontstaan. Het zuurstofgehalte in de ruimte wordt gereduceerd tot een lagere waarde waardoor materialen niet meer kunnen branden of herontsteken. Door middel van de overdrukroosters in de wand wordt de druk uiteindelijk geneutraliseerd.

De uitslag:

De proefblussing is geslaagd! De metingen gaven voldoende concentratie en standtijd weer die voldeden aan alle vereisten.

Hieronder vindt u sfeerimpressies en een video van de proefblussing: