#
Algemeen, Projecten

Oplevering Dudok Maasvlakte

07 juli 2017

In opdracht van Dudok Vastgoed Maasvlakte b.v. heeft Remmers Bouwgroep de uitbreiding van het nieuwe hoogwaardige distributiecentrum op de Maastvlakte gerealiseerd. Het voormalige Reebok warehouse uit 1998 is aan twee zijden uitgebreid met in totaal ± 22.000 m² magazijnoppervlakte: 12.000 m² is hiervan geschikt voor de opslag van ADR-goederen (PGS-15) en 10.000 m² voor koopmansgoederen. Het nieuwe magazijn is voorzien van een 4000 m² mezzaninevloer, in totaal 20 docks en 650 m² aan kantoorruimte. De bedrijfsruimte is gelegen op Distripark Maasvlakte, een park ontworpen om grootschalige distributie- en opslagactiviteiten te centraliseren. Het dient bij uitstek als centrale locatie van waaruit bedrijven eenvoudig Europa kunnen bevoorraden. Hiervoor zijn directe transportmogelijkheden via een netwerk van spoorverbindingen, vrachtwagens en binnenvaartschepen beschikbaar. Het distripark is centraal gelegen tussen de terminals van Maasvlakte 1 & 2.

Dudok Groep houdt zich bezig met het ontwikkelen en/of strategisch uitbreiden, de belegging en het exploiteren van grootschalige distributieruimten. Het Dordtse vastgoedbedrijf is actief in de regio Rotterdam & Noord-Brabant met interessante grondposities op watergebonden locaties die men ontwikkelt op basis van de marktvraag. De belangrijkste reden voor de nieuwe uitbreiding van de warehouse is voor de huurder, Broekman logistics, vanwege het groeiend aantal klanten die een warehouse oplossing zoekt in dit Rotterdamse havengebied. Een derde van de totale warehouse capaciteit van Broekman is ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen (ADR).

Het project is ontworpen door Designlogic b.v. uit Nuenen. Aan de hand van de installatietechnische uitgangspunten en de brandveiligheid zijn Valstar Simonis en Brandexpert de betrokken adviseurs voor het opstellen van een passend advies, afgestemd op het gebouw en het gebruik ervan.

Hieronder vindt u beeldmateriaal van de oplevering. Voor meer informatie over dit project en beeldmateriaal van de proefblussing klikt u hier.

Wij danken Dudok Groep voor het vertrouwen in Remmers Bouwgroep!