#
Algemeen

Nieuw Distributiecentrum voor Gondrand Traffic

06 september 2018

In samenwerking met WDP hebben wij het nieuwe logistieke centrum van circa 17.500 m2 voor Gondrand Traffic B.V. te Moerdijk gerealiseerd. Als ontwerpende bouwer hebben wij de nodige ervaring met ADR-warehousing; o.a. de kennis over de opslag van gevaarlijke stoffen en de juiste beheers- en blussystemen. Door oplossingen gebaseerd op ervaring met en kennis van wet- en regelgeving, wordt er met de opdrachtgever en gebruiker meegedacht om te voldoen aan hoge veiligheidseisen.

Gondrand Traffic B.V. is een internationale expediteur/logistiek dienstverlener op het gebied van wegtransport, zeevracht, luchtvracht en opslag. Gondrand heeft zich in de afgelopen 150 jaar ontwikkeld van traditionele expediteur tot een leverancier van integrale logistieke oplossingen, met wereldwijd meer dan 60 vestigingen en 650 medewerkers in dienst. In Moerdijk is men gespecialiseerd in het opslaan van verpakte chemicaliën. Ook de temperatuurgecontroleerde opslag van chemicaliën en aanverwante stoffen tussen de 5 en 15 graden Celsius behoort tot het serviceportfolio. Met ca. 30.000 pallet locaties beschikt Gondrand over voldoende capaciteit om de groei van haar huidige en toekomstige klanten op een veilige en efficiënte manier te faciliteren. Met het oog op de toekomst kan het nieuwe magazijn met nog eens 16.000 m2 uitgebreid worden.

Het magazijn is voorzien van 7 compartimenten van dertien meter hoog. Één compartiment is ingericht voor producten die niet warm mogen worden en krijgt daarom drie temperatuurzones voor koeling van vijf tot vijftien graden Celsius. De compartimenten zijn afgestemd op het werken met smallegangentrucks. Hierdoor is het DC ook voorzien van een uiterst vlakke vloer met voldoende draagkracht voor zware trucks en palletstellingen. Het gebouw krijgt daarbij ook een solide fundering met 456 funderingspalen en ±3432 vloerpalen. De vloer is verder vloeistofdicht en moet bij een calamiteit kunnen dienen als opvangbak voor gelekte vloeistoffen en eventueel bluswater. Door te kiezen voor een mix van sprinklers en lage druk CO2-blusgas kan Gondrand zijn opdrachtgevers in alle ADR-klassen bedienen. CO2 is op lange termijn ook de beste investering als je aanschaf en onderhoud calculeert. Daar komt bij dat CO2-blussing nagenoeg geen nevenschade veroorzaakt aan producten of verpakkingen. Na een blussing is het bedrijf weer snel operationeel.


Het gebouw heeft verder drie expeditieruimten met tegen de buitenmuur aan te brengen docksluizen. Zo'n sluis is geplaatst als een temperatuurbarriere tussen binnen- en buitenlucht en kan ook nog eens voorkomen dat een brand tijdens het laden en lossen doorslaat naar de expeditieruimten. Het nieuwe bedrijfsgebouw voor Gondrand Traffic is geschikt voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen in de ADR-klassen 2, 3, 4, 5.1, 6.1, 8 en 9, volledig conform de PGS-15 richtlijnen.

WDP

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren) en heeft ruim 3 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ruim 160 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië. Het project wordt daarnaast ook samen gerealiseerd met specialisten Designlogic, Pieters Bouwtechniek.

Wij danken Gondrand Traffic & WDP voor het vertrouwen in Conferm, en wensen alle medewerkers veel gebruiksplezier toe in hun nieuwe, prachtige huisvesting!