#
Algemeen

Logistic Excellence; BREEAM ambities waarmaken!

22 maart 2018

Het nieuwe distributiecentrum Logistic Excellence Tilburg nadert zijn voltooiing. In het kader van BREEAM worden toepassingen gemaakt om het bedrijfsgebouw voor te bereiden op een duurzame toekomst!

De ambitie is om een duurzaamheidsscore te behalen met een BREEAM score ‘Very Good’. Waar mogelijk is de volle aandacht besteedt aan duurzaamheid. Stadsverwarming wordt ingezet om het gebouw te verwarmen waardoor traditionele ketels zijn komen te vervallen. Door het toepassen van de stadsverwarming wordt geen aanspraak gemaakt op fossiele brandstoffen. Het dak is gedeeltelijk voorzien van PV-panelen, wat resulteert in een CO2-reductie van 10%. Daarbij is van het recyclebare bouwmateriaal 80% hergebruikt in het bouwproject of in een ander lopend project. Om het bedrijfsgebouw met de natuur in balans te brengen zijn er rondom het pand ook aanpassingen gemaakt in het kader van BREEAM: een insectenhuis, oplaadpalen op het parkeerterrein, een groenwand rondom de sprinklertank en vleermuiskasten.

Wij zijn een ervaren bouwer van BREEAM gecertificeerde gebouwen. Zo ontving sigarenfabriek Royal Agio Cigars in Duizel het keurmerk BREEAM ”Outstanding” en kreeg het een internationale award in Londen in de categorie ‘Mixed Use’. Bekijk hieronder de impressies van de duurzame aanpassingen.