Datum oplevering
Opgeleverd
Klant
Gondrand International AG
Soort Gebouw
Internationaal transport, Logistieke dienstverlening
Sector
Gevaarlijke Stoffen (PGS 15)
Status
Opgeleverd
Gondrand International AG

Gondrand Traffic

Conferm realiseert in samenwerking met WDP het nieuwe logistieke centrum van circa 17.500 m2 voor Gondrand Traffic B.V. te Moerdijk. Als ontwerpende bouwer heeft Conferm de nodige ervaring met ADR-warehousing; o.a. de kennis over de opslag van gevaarlijke stoffen en de juiste beheers- en blussystemen. Door oplossingen gebaseerd op ervaring met en kennis van wet- en regelgeving, wordt er met de opdrachtgever en gebruiker meegedacht om te voldoen aan hoge veiligheidseisen.

Gondrand Traffic B.V. is een internationale expediteur/logistiek dienstverlener op het gebied van wegtransport, zeevracht, luchtvracht en opslag. Gondrand heeft zich in de afgelopen 150 jaar ontwikkeld van traditionele expediteur tot een leverancier van integrale logistieke oplossingen, met wereldwijd meer dan 60 vestigingen en 650 medewerkers in dienst. In Moerdijk is men gespecialiseerd in het opslaan van verpakte chemicaliën. Ook de temperatuurgecontroleerde opslag van chemicaliën en aanverwante stoffen tussen de 5 en 15 graden Celsius behoort tot het serviceportfolio. Met ca. 30.000 pallet locaties beschikt Gondrand over voldoende capaciteit om de groei van haar huidige en toekomstige klanten op een veilige en efficiënte manier te faciliteren. Met het oog op de toekomst kan het nieuwe magazijn met nog eens 16.000 m2 uitgebreid worden.

  • Casco = Betonconstructie
  • B.V.O. 17.500 m²
  • Energieweg, Moerdijk

Het magazijn zal worden voorzien van 7 compartimenten van dertien meter hoog. Een compartiment wordt ingericht voor producten die niet warm mogen worden en krijgt daarom drie temperatuurzones voor koeling van vijf tot vijftien graden Celsius. De compartimenten worden afgestemd op het werken met smallegangentrucks. Hierdoor zal het DC ook worden voorzien van van een uiterst vlakke vloer met voldoende draagkracht voor die zwarte trucks en palletstellingen. Het gebouw krijgt daarbij ook een solide fundering met 456 funderingspalen en ±3432 vloerpalen. De vloer is verder vloeistofdicht en moet bij een calamiteit kunnen dienen als opvangbak voor gelekte vloeistoffen en eventueel bluswater. Door te kiezen voor een mix van sprinklers en lage druk CO2-blusgas kan Gondrand zijn opdrachtgevers in alle ADR-klassen bedienen. CO2 is op lange termijn ook de beste investering als je aanschaf en onderhoud calculeert. Daar komt bij dat CO2-blussing nagenoeg geen nevenschade veroorzaakt aan producten of verpakkingen; als voorbeeld kunt u de proefblussing bekijken bij het project Dudok Maasvlakte of bij Neele-Vat Logistics. Na een blussing is het bedrijf weer snel operationeel.

Iedere partij in het bouwproces kent deadlines voor beslissingen

Het gebouw krijgt verder drie expeditieruimten met tegen de buitenmuur aan te brengen docksluizen. Zo'n sluis wordt geplaatst als een temperatuurbarriere tussen binnen- en buitenlucht en kan ook nog eens voorkomen dat een brand tijdens het laden en lossen doorslaat naar de expeditieruimten. Het nieuwe bedrijfshuisvesting voor Gondrand Traffic zal geschikt zijn voor opslag van verpakte gevaarlijke stoffen in de ADR-klassen 2, 3, 4, 5.1, 6.1, 8 en 9, volledig conform de PGS-15 richtlijnen.

WDP

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren) en heeft ruim 3 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ruim 160 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië. “We bouwen de schil rondom het logistieke proces”, aldus Rien van Ast, Directeur Nederland voor WDP. “Ook voor dit project hebben we dus een nauwe samenwerking opgezet met Gondrand, zodat we hen een oplossing kunnen bieden voor de lange termijn,” voegt hij er nog aan toe. Het project wordt daarnaast ook samen gerealiseerd met specialisten Designlogic, Pieters Bouwtechniek en uiteraard Conferm.

Wij danken Gondrand Traffic & WDP voor het vertrouwen in Conferm!

Persbericht ''Samen bouwen aan de chemische logistiek van morgen''.
Artikel ''Veiligheid hoog in het vaandel''

Proefblussing geslaagd!