Datum oplevering
Juni 2017
Klant
Dudok Vastgoed Maasvlakte B.V.
Soort Gebouw
Distributiecentrum, Kantoor, Logistieke dienstverlening
Sector
Gevaarlijke Stoffen (PGS 15)
Status
Opgeleverd
Dudok Vastgoed Maasvlakte B.V.

DC Dudok Logistiek Vastgoed

In opdracht van Dudok Vastgoed Maasvlakte bv. heeft Conferm het nieuwe distributiecentrum aan de Makassarstraat 1 op de Maastvlakte gerealiseerd. Het voormalige Reebok warehouse is aan twee zijden uitgebreid met in totaal ± 22.000 m² magazijnoppervlakte, die voor ca. de helft geschikt is voor de opslag van ADR-goederen (PGS-15). Het nieuwe magazijn is voorzien van ca. 4000 m² aan mezzaninevloer, 20 docks en 650 m² kantoorruimte.

Dudok Groep houdt zich bezig met het ontwikkelen en/of strategisch uitbreiden, de belegging en het exploiteren van grootschalige distributieruimten. Het Dordtse vastgoedbedrijf is actief in de regio Rotterdam & Brabant met interessante grondposities op watergebonden locaties die men ontwikkelt op basis van de marktvraag.

Het project is ontworpen door Designlogic bv. uit Neunen. Aan de hand van de installatietechnische uitgangspunten en de brandveiligheid zijn Valstar Simonis en Brandexpert de betrokken adviseurs voor het opstellen van een passend advies, afgestemd op het gebouw en het gebruik ervan.

  • Casco = Betonconstructie
  • B.V.O. 22.000 m²
  • Makassarstraat 1, 3199LL, Maaslakte - Rotterdam

Op 24 mei 2017 organiseerde Remmers Bouwgroep in samenwerking met ANSUL Solutions bv. de proefblussing van de nieuwe uitbreiding Dudok op de maasvlakte. Het resultaat: de proefblussing is geslaagd! De metingen gaven voldoende concentratie en standtijd weer die voldeden aan alle vereisten.

Hieronder vindt u sfeerimpressies en een video van de proefblussing. Voor het volledige nieuwsbericht, klikt u hier!