#
,

Voortgang Gondrand Traffic Moerdijk

11 januari 2018

ADR-WArehouse Gondrand Traffic B.V.

In samenwerking met WDP realiseren wij het nieuwe logistieke centrum van circa 17.500 m2 voor Gondrand Traffic te Moerdijk. Het magazijn zal worden voorzien van 7 compartimenten van dertien meter hoog. Daarbij heeft het pand een solide fundering met 456 funderingspalen en maar liefst ±3432 vloerpalen. De vloer is verder vloeistofdicht en moet bij een calamiteit kunnen dienen als opvangbak voor gelekte vloeistoffen en eventueel bluswater. Door te kiezen voor een mix van sprinklers en lage druk CO2-blusgas kan Gondrand zijn opdrachtgevers in alle ADR-klassen bedienen. CO2 is op lange termijn ook de beste investering als je aanschaf en onderhoud calculeert. Daar komt bij dat CO2-blussing nagenoeg geen nevenschade veroorzaakt aan producten of verpakkingen; als voorbeeld kunt u de proefblussing bekijken bij het project Dudok Maasvlakte of bij Neele-Vat Logistics. Na een blussing is het bedrijf weer snel operationeel.

Het gebouw krijgt verder drie expeditieruimten met tegen de buitenmuur aan te brengen docksluizen. Zo'n sluis wordt geplaatst als een temperatuurbarriere tussen binnen- en buitenlucht en kan ook nog eens voorkomen dat een brand tijdens het laden en lossen doorslaat naar de expeditieruimten. Het nieuwe bedrijfshuisvesting voor Gondrand Traffic zal geschikt zijn voor opslag van verpakte gevaarlijke stoffen in de ADR-klassen 2, 3, 4, 5.1, 6.1, 8 en 9, volledig conform de PGS-15 richtlijnen.

Voortgang

De voortgang van de bouw verloopt geheel volgens planning. De dakdekkers zijn gestart met het inplakken van de dakrand en de overdrukluiken. De laadkuil is inmiddels gestort en ruw gevlinderd. De montage van de prefab betonnen constructie nadert het einde. Zo zijn we het laatste compartiment(7) aan het monteren en eindigen we met de montage van de drie expeditiezones. In de compartimenten is de grondwerker bezig de HWA riolering aan te sluiten, waarna het puinbed geprofileerd kan worden alvorens de supervlakke vloeren worden gestort. De volgende fase is het wind- en waterdicht maken van het bedrijfspand. Na de prefabmontage van de bedrijfsruimte worden de structuurwanden van het kantoor gemonteerd.

Hieronder vindt u een bouwcompilatie en prachtige voortgangsbeelden van het project!