#
,

HBM Machines maakt efficiency slag met partner Montea.

14 januari 2021

PERSBERICHT

In opdracht van Montea start Conferm Powered by Remmers Bouwgroep binnenkort met de realisatie van een distributiecentrum (DC) op bedrijventerrein Logistiek Park A12 in Waddinxveen. De huurder wordt HBM Machines.

Het DC voor HBM Machines is een van de laatste ontwikkelingen op het LogistiekPark A12. Welbekende partijen als Eosta en Lidl hebben zich hier al gevestigd.  Het park - gelegen in de Zuidplaspolder in de driehoek Rotterdam, Gouda en Zoetermeer - is onderdeel van de ontwikkeling Glasparel in Waddinxveen. Zij biedt ruimte aan logistiek vastgoed van 20.000 m² tot 120.000 m².

De activiteiten van HBM Machines worden nu nog uitgevoerd vanuit vier verschillende DC’s. Deze worden samengevoegd in het nieuwe centrale distributiecentrum. De locatie in Waddinxveen ligt erg voor de hand aangezien alle huidige locaties van HBM zich op het nabije bedrijventerrein Gouwe Park in Moordrecht bevinden. De showroom zal ook in de toekomst hier gevestigd blijven.

Pauwert Architectuur is verantwoordelijk voor het ontwerp dat Conferm Powered by Remmers Bouwgroep als bouwteampartner zal realiseren in opdracht van Montea. Het distributiecentrum genaamd L2a omvat ruim 48.500 m² waarvan ca. 36.000 m² wordt verhuurd aan HBM Machines. In de tweede fase L2b is eveneens ruimte op het kavel voor ruim 48.500m².

Conferm Powered by Remmers Bouwgroep start in februari met de realisatie. Medio oktober 2021 is de eerste oplevering gepland De inbouw van het magazijn Equipement gaat dan ook van start. De oplevering staat gepland voor eind 2021.