#
,

CONFERM steunt bouwreis naar Jogjakarta

25 maart 2020

Carina Riezebos zet zich al jaren in voor Habitat voor Humanity. Dit wordt haar vijfde keer dat ze met haar team op bouwreis gaat. De reis gaat naar Jogjakarta waar zij een week lang gaan bouwen met de lokale bouwvakkers en de toekomstige bewoners aan hun nieuwe huis.

Als ontwerpende bouwer is de link met (bedrijfs)huisvesting snel gelegd. Na een goed gesprek met Carina draagt CONFERM graag haar steentje bij en wordt sponsor van deze reis.

Gezien de huidige situatie in Nederland wordt de reis een jaar uitgesteld.

Marlayne Sahupala en Buddy Vedder, ambassadeurs voor Habitat Nederland, zijn 30 april jl. bij 5 uur live geweest om te praten over de reis die zij gemaakt hebben. Hier kun je deze bekijken.

Wat doet Habitat voor Humanity?
Habitat vindt dat iedereen recht heeft op een goed dak boven zijn hoofd. Een eigen huis is de basis voor een gezond en veilig bestaan. Kinderen kunnen er veilig opgroeien, ouders krijgen meer kans om in hun eigen inkomen te voorzien. Met haar unieke aanpak creëert zij geen afhankelijkheid, maar kunnen de nieuwe huiseigenaren op eigen kracht bouwen aan hun toekomst en die van volgende generaties.

Wereldwijd heeft Habitat sinds haar oprichting in 1976 al meer dan 29 miljoen mensen geholpen aan een thuis en een toekomst. Habitat is actief in meer dan 70 landen over de hele wereld.

Habitat bouwt vanuit Nederland aan een breed scala van projecten dat zich vanuit de basis – het huis – richt op een aantal pijlers. Zo zijn er projecten die specifiek zijn opgezet voor kwetsbare doelgroepen, waaronder weeskinderen en vrouwen. Ook noodhulp en wederopbouw na natuurrampen zijn belangrijke pijlers van Habitat wereldwijd. Habitat richt zich bovendien steeds meer op innovatief en duurzaam bouwen.